Gegevenswoordenboek Stedelijk Water

Module-combinatie IMGolf


Het Gegevenswoordenboek Stedelijk Water (GWSW) is een ontologie, een speciale datastructuur die systemen (stelsels) en processen op het gebied van Stedelijk Water beschrijft.
Het GWSW is een open datastandaard volgens het linked data principe die door Stichting RIONED namens de sector is ontwikkeld. Het is onderdeel van het Semantisch Web en is gemodelleerd in RDF/RDFS/OWL-2.

Via deze website kunt u de inhoud van het GWSW in detail raadplegen. Voor meer informatie over het GWSW, zie http://www.riool.net/gwsw .Deze GWSW Modulecombinatie wordt in drie vormen getoond (zie ook de menu-items bovenin deze pagina):

De concepten en soortenboom van deze module in compacte (spreadsheet) vorm:

Concepten (csv)
Soortenboom (csv)

Hoe gebruikt u deze website?

Gebruik de menu-items bovenin de pagina om te wisselen tussen de hoofdelementen van de website. De gegevensopbouw staat telkens, in de vorm van een boomstructuur, in het linker deelvenster.
Gebruik de knoppen onderin dat deelvenster om de boomstructuur volledig in- of uit te klappen. Met de knop "vouw open" maakt u alle concepten binnen de boomstructuur zichtbaar.
De boomstructuur kunt u ook in-/uitklappen per item. In de soortenboom vindt u bijvoorbeeld onder "Fysiek object" de soorten "Stelsel", "Leiding" en "Put". Dat zijn de top-concepten binnen een afvalwatersysteem.

Gebruik de zoekfunctie rechtsboven op de pagina's om GWSW-concepten te zoeken. De ontologie wordt doorzocht op de volgende concept-eigenschappen:

Meer doen met het GWSW

Voor het gebruik van het GWSW zijn nog twee andere ingangen beschikbaar, namelijk:

GWSW versies

Het nu geldende GWSW is versie 1.4 (per 1 januari 2018). Vorige versies van de modulecombinatie GWSW-Totaal zijn en blijven bereikbaar. Bijvoorbeeld, versie 1.3.2 vindt u op het adres https://data.gwsw.nl/1.3.2/totaal .


Contact

Suggesties en vragen ontvangen wij graag via gwsw@rioned.org .