Gegevenswoordenboek Stedelijk Water

Module-combinatie TotaalHet Gegevenswoordenboek Stedelijk Water (GWSW) is een ontologie, een speciale datastructuur die systemen (stelsels) en processen op het gebied van Stedelijk Water beschrijft. Het GWSW is onderdeel van het Semantisch Web en is gemodelleerd in RDF/RDFS/OWL-2. Via deze website kunt u de inhoud van het GWSW in detail raadplegen.
Het GWSW is een open standaard, die door Stichting RIONED namens de sector is ontwikkeld. Meer informatie over het GWSW en Stichting RIONED, zie http://www.riool.net . vragen kunt u sturen via gwsw@rioned.org .

Deze GWSW Modulecombinatie wordt in drie vormen getoond (zie ook de menu-items bovenin deze pagina):

Hoe gebruikt u deze website?

Gebruik de menu-items bovenin de pagina om te wisselen tussen de hoofdelementen van de website. De gegevensopbouw staat telkens, in de vorm van een boomstructuur, in het linker deelvenster.
Gebruik de knoppen onderin dat deelvenster om de boomstructuur volledig in- of uit te klappen. Met de knop "vouw open" maakt u alle concepten binnen de boomstructuur zichtbaar.
De boomstructuur kunt u ook in-/uitklappen per item. In de soortenboom vindt u bijvoorbeeld onder "Fysiek object" de soorten "Stelsel", "Leiding" en "Put". Dat zijn de top-concepten binnen een afvalwatersysteem.

Gebruik de zoekfunctie rechtsboven op de pagina's om GWSW-concepten te zoeken. De ontologie wordt doorzocht op de volgende concept-eigenschappen:

Meer doen met het GWSW

Voor het GWSW zijn nog twee andere ingangen ingericht, namelijk:

GWSW versies

Het nu geldende GWSW is versie 1.3.2 (per 1 juli 2017). Vorige versies van de combinatie-module GWSW-Totaal zijn en blijven bereikbaar. Bijvoorbeeld, versie 1.2 vindt u op het adres http://data.gwsw.nl/1.2/totaal .

Contact

Suggesties en vragen ontvangen wij graag via gwsw@rioned.org .